Kader

De Carmel Handbalschool Salland stelt hoge eisen aan het technisch, medisch en organisatorisch kader. 
Alle kaderleden zijn opgeleid voor hun taken en daar blijft het niet bij: met regelmaat worden er bijscholingen georganiseerd om het kader van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te houden.

De CHS speelt ook een belangrijke rol bij het opleiden tot kaderlid. Jonge mensen met leidinggevende ambities in de handbalwereld krijgen bij de CHS kans zich verder te ontwikkelen. De CHS is dan ook een prima organisatie om trainers-in-opleiding een stageperiode aan te bieden.

Groot voordeel is dat binnen de technische staf van de CHS twee mensen zijn die tevens erkend docent trainersopleidingen van het NHV (Nederlands Handbal Verbond) zijn. Daarnaast is de CHS een door SBB-erkend leerbedrijf. 

Regionale talentvolle scheidsrechters krijgen ook de kans om zich verder te ontplooien binnen activiteiten van de CHS door het fluiten van aantrekkelijke wedstrijden bij toernooien en tevens mee te gaan op stages.

Niet onbelangrijk: zij die zich richten op blessurepreventie en blessurebehandeling, vinden bij de CHS uitstekende kansen om zich verder te ontwikkelen. Ook voor hen is bijscholing een “must”! Dus worden met regelmaat bijeenkomsten georganiseerd onder leiding van medisch specialisten van faam om handbal-specifieke blessures te bespreken en deskundigheid hierbij te bevorderen.

De kennis blijft niet binnen de CHS. Ook hier is het delen van kennis een belangrijk streven. De verenigingen die deelnemers bij de CHS hebben, worden nadrukkelijk uitgenodigd om de bijscholingen bij te wonen.