Dag 1 CHS Handbalweek

De eerste dag van de CHS Handbalweek 2017 kende een bomvol programma. Alle deelnemende teams goed hebben kunnen trainen.
Onder leiding van keeperstrainers Herman Breuer en Tonio van Rhee kregen de keepers en keeperstrainers een intensief programma voorgeschoteld. Het was soms hard werken voor de keepers, maar het plezier spatte er van af.
De Sallandse handbaljeugd van 10 en 11 jaar kregen een clinic aangeboden door het team van Tsukuba Tokyo, waarbij bleek dat de taal in de sport geen barrière is. De 75 kinderen genoten volop en natuurlijk wilden alle kinderen ook op de foto met de Japanse speelsters, die daar alle tijd voor namen.

Om 17.00 uur beet het CHS-team het spits af met de wedstrijden. Het team van de Carmel Handbalschool Salland liet zien dat zij met extra trainingen grote stappen maken. Zij speelden tegen HAVAS uit Almere. Dit team bestond uit speelsters die een of twee jaar ouder waren. Echter de CHS had hier geen moeite mee en was op alle fronten te sterk. De ruime 32-11 overwinning was minder belangrijk. De wijze van spelen des te meer.

Aansluitend speelde Klink Nijland/Kwiek tegen Tsukuba Tokyo. Twee totaal verschillende speelwijzen leverde aanvankelijk een boeiende wedstrijd op voor een volle tribune. De Japanse dames leidden halverwege met 12-13, maar gaven direct na rust volop gas, waar Kwiek niet het juiste antwoord op had. Met het hoge tempo van Tsukuba kwam Kwiek defensief voor behoorlijke uitdagingen te staan. Met 22-33 trok Tsukuba aan het langste eind.
Bijzonder aan deze wedstrijd waren de scheidsrechters. Nadien en Dianne Woudstra uit Rolde zijn pas 17 en 18 jaar en fluiten hun eerste wedstrijd op dit niveau, waarbij bleek dat zij over het talent beschikken om nog ver te komen als scheidsrechters.

De wedstrijd van Nederland U18 tegen de leeftijdsgenoten uit Litouwen was niet erg spannend. De Nederlandse dames speelden in hoog tempo en met prachtige acties de Litouwse dames uit de wedstrijd. Een regen aan doelpunten leverde uiteindelijk een 49-21 zege op voor de Oranje-talenten.

Op de website van fotograaf Johan Wollf staan veel foto's van de trainingen op de eerste dag CHS Handbalweek. Foto's van de wedstrijden volgen.