Dag 2 CHS Handbalweek

Ook de 2e dag van de CHS Handbalweek kende een veelzijdig programma. 

Toptrainer Rolf Schulte doceerde in de ochtend de positieve effecten van de nieuwe NHV-visie Jeugdhandbal aan de regionale trainers en na de lunch konden de trainers veel inspiratie opdoen met betrekking tot het aanleren van schottechnieken bij de jeugd.
De jongste Sallandse handbaljeugd maakt er bij de clinic, verzorgd door het Japanse Tsukuba, een feest van. De Japanse dames hadden spelenderwijs bewegen centraal staan en gelet op het fanatisme waarmee de kinderen van 6 verenigingen verried hun plezier.

Het CHS B-team speelde de eerste wedstrijd. Het op het laatste moment ingevlogen Lettele had erg veel moeite met het tempo en beweeglijkheid van de meiden van de Carmel Handbalschool Salland. Na een 10-8 ruststand waren de Sallandse talenten met 26-16 hun tegenstander ruim de baas.
De 2e wedstrijd tussen Tsukuba Tokyo en Litouwen U18 was de ultieme revanche van Litouwen op hun matige wedstrijd op de 1e dag, waar zij tegen een forse nederlaag tegen Nederland U18 aanliepen. Tsukuba kon geen controle  krijgen op de tegenstander. Gelet op het scoreverloop konden beide teams tot 10 minuten voor het einde de winst naar zich toe trekken. Na een 11-15 ruststand sloeg Litouwen in de eindfase een gat van 5 doelpunten, mede dankzij en belangrijke rol voor Ausra Spone. Mede door haar 9 doelpunten moest Tsukuba met 27-30 het onderspit delven.

Nederland U18 speelde tegen de koploper in de eerste divisie, het Deurningse ACMAA/DSVD.
Oranje liep al snel weg, maar DSVD kon zich terug in de wedstrijd werken. Halverwege biedt het scorerbord bij 22-18 voor Oranje nog perspectief voor de Twentse dames. Direct na rust schroefden de nationale talenten het tempo op en DSVD kon het doel in het eerste kwartier na rust moeizaam vinden. Oranje-coach Ricardo Clarijs experimenteerde veel met zijn team en niet zonder succes. Voor de handballiefhebbers was het genieten. Met 42-28 bond Oranje, met Kwiek-speelsters Floor Tutert en Kim Boerdam, DSVD aan de zegekar.

Vrijdag kan wel als een bijzondere dag worden beschouwd.
De gasten uit Japan gaan in de ochtend bij Woonzorgcentrum Swaenewoerd een workshop origami verzorgen en ’s middags is het team gastteam bij een trainersscholing.
De handbalschool Gelre is te gast bij de CHS en samen zullen zij trainen o.l.v. Oranjecoach Ricardo Clarijs en enkele Oranjespeelsters. Beide handbalscholen spelen ook een onderling wedstrijd.
Rond het middaguur zal België met 2 teams in Raalte arriveren.

Op het einde van de middag begint de wedestrijdenreeks.
Om 16.30 uur speelt België U19 tegen Litouwen
Aansluitend speelt CHS tegen Combinatie ’64 uit Losser
Om 19.15 uur begint de wedstrijd tussen Tsukuba en het nationale team van België.
De slotwedstrijd is om 20.15 uur. Nederland U18 speelt nogmaals tegen Litouwen. De Litouwse dames zullen revanche willen nemen op de wedstrijd van woensdag om met een goed gevoel zaterdagmorgen af te reizen.